Sisällä Scandinavisch design

Scandinavisch design, maar dan in Nederland

Een stukje Scandinavië in Nederland

Sisällä Scandinavisch design

Sisällä - dat is Fins voor 'binnen'

Onze bedrijfsnaam verraadt het al een beetje, de voorliefde voor Scandinavië. Sisällä is namelijk Fins en betekent ‘binnen’ of ‘interieur’. Deze naam heb bedacht voor een opdracht tijdens mijn opleiding als interieuradviseur en sindsdien altijd gebleven. Simpelweg omdat het klopt!

Want of het nu gaat om de Scandinavische rust, de Scandinavische natuur, de Scandinavische cultuur, de Scandinavische inwoners of die heerlijke Scandinavische (van oorsprong Deense) hygge sfeer … wij houden ervan! En dit zie je ook terug als je onze (Scandinavische) conceptstore in Hoorn (NH) binnenstapt of wanneer je een kijkje komt nemen in onze webshop. Daar vind je veel meubels, woonaccessoires en cadeaus die geïnspireerd zijn op het Scandinavisch design en sfeer.

De kenmerken van Scandinavisch design

Scandinavisch design kenmerkt zich door eenvoud, hoge kwaliteit en grote functionaliteit. De meubels zijn perfect afgewerkt en geven rust in het interieur.

In Scandinavië is licht belangrijk in het interieur. Op deze manier blijft het, vooral in de winter met korte dagen, langer licht in huis. Daarom zijn de meubels minimalistisch zodat de woonkamer of eetkamer ruimtelijk blijft. Er worden vaak lichte kleuren in het interieur gebruikt, dit in combinatie met pasteltinten, om warmte en sfeer in huis te krijgen. In de weekenden trekken Scandinaviërs graag de natuur in, dit zie je ook terug in het interieur. Veel meubels zijn van hout en natuurlijke kleuren zijn populair.

De heerlijke hygge sfeer

De hygge sfeer (hygge spreek je uit als — ‘huuge’ met de ‘g’ als in ‘goal’) is een sfeer van comfort, warmte en welzijn. Het is geïnspireerd op het Deense concept van hygge, dat de nadruk legt op het belang van het genieten van de eenvoudige dingen in het leven en het creëren van een gevoel van welzijn en tevredenheid.

De hygge sfeer wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en wol, en het gebruik van warme, neutrale kleuren zoals beige, grijs en wit. Het staat bekend om zijn focus op comfort en functionaliteit, en omvat vaak elementen zoals zachte dekens, pluche kussens en warm licht.

Om een hygge-stijl thuis te creëren, kun je bijvoorbeeld comfortabele, gezellige meubels toevoegen zoals pluche banken en stoelen, en decoratie met warme, natuurlijke materialen zoals wollen vloerkleden en dekens. Kaarsen, zacht licht en planten kunnen ook helpen om een warm en welkom atmosfeer te creëren.

Mag ik ook jouw huis leuker maken?

Word je ook helemaal enthousiast als je leest over de Scandinavische sfeer? En zou je ook jouw (t)huis een flinke dosis Scandinavisch design willen meegeven? Dan zou ik het heel tof vinden om jou daarmee te mogen helpen. Neem dan gerust contact met mij op dan bespreken we de wensen, mogelijkheden en kosten.

Als je bij interieuradvies denkt aan een volledige metamorfose op basis van dure plannen en tekeningen … jazeker, dat kan! Maar bij Sisällä kun je ook terecht voor een hands-on interieuradvies (als je wat verderweg woont via whatsapp bellen). Dit is een gesprek van 1x of 2x een uur waarin we samen brainstormen en ik je tips geef waar jij vervolgens mee verder kunt. Of wil je alleen een kleuradvies of indelingsplan? Ook dat is mogelijk, en natuurlijk een stuk goedkoper dan een volledig interieuradvies met alles er op en er aan.

En heb je niets met Scandinavië? Wil je liever een stoer en industrieel interieur? Of misschien bohemian of retro? Ook daarin kan ik met jou meedenken en jou adviseren, zodat het niet gewoon jouw huis is, maar jouw droomhuis wordt.

Mag ik ook jouw huis leuker maken? Velen zijn je al voor gegaan …

Contactgegevens

Sisällä Interieur & Gifts
Grote Noord 116
1621 KL  Hoorn (NH)

webshop: https://www.sisalla.nl
email: info@sisalla.nl